Глінтвейн рецепт з фото
Глінтвейн рецепт з фото
Інгредієнти:
На 6 порцій
вино червоне напівсолодке 0,75 л
апельсиновий сік 2 скл
цукор 2 ст.л
мед 1 ст.л.
свіжий імбир(дрібно порізаний) 1 шт
палички кориці 2 шт
гвоздика 5 шт
насіння кардамону  5 шт
мигдаль 1/4 скл
родзинки  1/2 скл
горілка, ром чи бренді  1/2 скл

Мій улюблений спосіб готувати «Глінтвейн» походить ще зі Скандинавії. У Північній Європі  глінтвейн називають «Glögg» (у Швеції та Ісландії), «gløgg» -в Норвегії і Данії), а «glögi» в Естонії та Фінляндії. Цей напій родом зі Швеції, але популярний в Скандинавії під час Різдвяних свят.

Напій готується з червоним вином, спеціями (кориця, гвоздика, імбир), апельсиновою кіркою і цукром, родзинками (зазвичай з мигдалем і родзинками)

 Тим не менше, існує безліч версій глінтвейну. Наприклад, з білим чи десертним вином. Іноді цей напій роблять міцнішим, додаючи додатково більш міцний алкоголь. Але є і варіанти безалкогольного глінтвейну, що виготовляється з фруктовими соками.

Кілька років тому відкрила для себе рецепт приготування шведського «Glögg». Якось, під час Різдвяних свят, вперше спробувала глійнтвейн у центрі Львова. Тоді і вирішила дізнатися більше про нього і спробувати зробити свою версію цього напою. Знайшла багато цікавої інформації на шведських клінарних інтернет-сайтах. У курортний сезон в Швеції продаються 6000000 літрів глінтвейну!!! з яких 5 млн літрів це бренд Блоссом. Вино виробляється нібито на основі оригінального рецепту, який винайшли ще в кінці дев'ятнадцятого століття. Детальніше про історію «Glögg» можете прочитати тут - www.swedishop.eu.Спробуйте і Ви приготувати цей надзвичайний Різдвяний напій!

Як приготувати Глінтвейн в домашніх умовах

Закип’ятити 2 склянки апельсинового соку, додати спеції (імбир, корицю, апельсинову цедру, гвоздику і кардамон) і варити протягом 30 хвилин на слабкому вогні.

Процідити сік від спецій через сито. Додати вино і цукор. Нагріти, не доводячи до кипіння.

Гаряче вино налити в келихи і подавати, додавши кілька родзинок і мигдалю.

Смачного!

глінтвейн рецепт

14 Грудня, 2014  23:36
Переглядів: 1381
Рейтинг: 112 / 444 ( Добре )

Схожі рецепти

13 Серпня, 2015
Домашній квас
2 Березня, 2015
М'ятний лікер
20 Січень, 2015
Кавовий лікер

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 57
Ботів: 3
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO