Галицький пляцок "Вишиванка"
пляцок вишиванка
Інгредієнти:
Тісто
борошно500 г
маргарин250 г
розпушувач18 г
цукор200 г
жовтки3 шт.
какао20 г
Сирна маса
сир1 кг
цукор200 г
крохмаль50 г
яйця3 шт.
Макова маса
мак250 г
білки3 шт.
цукор100 г
Крем
масло300 г
згущенка250 г
кава розчинна10 г
горілка10 мл
Глазур
шоколад100 г
молоко15 мл

Пляцок "Вишиванка" - це один із старовинних галицьких пляцків. Дуже смачний та розкішний, як і інші львівські пляцки. І чи не кожна галицька господиня, мабуть, вже готувала такий. Рецепт дійсно старий, як світ. Зустрічаються найрізноманітніші варіанти цього відомого українського пляцка, з різними начинками та різними видами кремів. Та мені найбільше смакує  саме "Сирно-макова вишиванка". Всі інгредієнти прості та доступні, нічого зайвого. А на смак - неперевершено! Це гармонійне поєднання пісочного тіста, маку, ніжної сиркової маси та смаковитого крему зі згущенки... Насправді смачно! Як бачимо на фото та відео, в розірі такий пляцок - дивовижний! Якщо  не готували - спробуйте його неодмінно! Ось рецепт "Вишиванки" в моєму виконанні))) 

Як приготувати

Форма 23*28 см

Тісто. Борошно + розпушувач посікти з маргарином. Додати цукор, 3 жовтки, сметану та замісити густе тісто. Поділити його на 2 рівні частини. До однієї частини додати 20 г какао, перемішати. Тепер ділимо світле і темне тісто ще на 2 ч. кожну. Таким чином, отримуємо 4 ч. тіста - 2 світлі, та 2 темні. Темне тісто ставимо у морозилку, щоб потім його потерти на пляцок. Світле - у холодильник. А тим часом, готуємо начинки.

Сирна начинка. Сир змолоти блендером. Додати цукор, крохмаль та яйця, все перемішати. Можна збивати всі інгредієнти відразу в чаші комбайну.

Макова начинка. Мак перемолоти кавомолкою, запарити, остудити. (Детально, як запарити мак, див. у моєму відео : https://youtu.be/cr7arWXfP7M . Окремо збити 3 білки (залишились від тіста) зі 100 г цукру до "стійких піків". Додати до охолодженого маку, обережно все перемішати.

У форму викладаємо 1 ч. світлого тіста - 1/2 макової маси - 1/2 сирної маси. На сир натираємо 1/2 ч. темного тіста на грубій терці. Випікаємо 30-40 хв. при температурі 180 град. Охолоджуємо у формі!  Потрібно спекти таких 2 коржі.

Крем. 300 г м"якого масла збити з 250 г згущеного молока, додати каву, розчинену у горілці.

Змастити корж кремом та прикрити другим коржем так, щоб коричневе тісто було у середині.

Полити пляцок шоколадною помадкою, прикрасити за бажанням.  Залишити в холодильнику на 12 год.

Смачного!

сирно макова вишиванка
вишиванка рецепт
галицькі пляцки
львівські пляцки

Пошук за інгредієнтами
24 Березня, 2019  21:25
Переглядів: 6813
Рейтинг: 130 / 638 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Останні коментарі : 1

Автор: Svitlanova | 7 Вересня, 2019  22:11


Цей пляцок просто шедевр,смачно пресмачно!!! Дуже дякую за рецепт і відео! Не всі господині чомусь діляться,а Вам-автору велике дякую за доступну інформацію! Наснаги Вам!

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Природний супутник землі?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 52
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO