Дріжджове тісто "Утопленик"
дріжджове тісто утопленик
Інгредієнти:
молоко 0,5 л
маргарин125 г
яйця2 шт.
цукор2ст.л+1,5 скл.
сіль0,5 ч.л.
дріжджі50 г
мука1 кг
ваніль12г

Цей рецепт дріжджового тіста, напевне, багато кого здивує. Коли я готувала його вперше, то до останнього не вірила, що вийде смачно. Тому що таке тісто потрібно "втопити" у прохолодній воді)))І від цього воно стає чудовим. Результат мене насправді приємно порадував. З того часу, дріжджове тісто "Утопленик" готую досить часто. Воно еластичне та благородне, добре виліплюється та дуже добре підростає. Використовую це тісто і для пиріжків з різноманітними начинками, для рулетів чи завиванців, для дріжджових пирогів з ягодами та фруктами, для біляшів, піци, булочок... Воно підходить практично для всіх рецептів з дріжджового тіста. Вироби з тіста "Утопленик" здобні, пухкі та дуже смачні. Цей рецепт варто спробувати ще й тому, що для приготування тіста, часу потрібно витрати практично вдвічі менеше, ніж для звичайного дріжджового.

Як приготувати

Молоко підігріти до 35-40 град. Розчинити в ньому дріжджі, 2 ст.л. цукру, 0,5 ч.л. солі. Поставити у тепле місце на 10 хв, щоб дріжджі "проснулись" та почали з'являтись бульбашки. За цей час збиваємо яйця, м'який маргарин, 1,5 скл. цукру+ ванільний цукор до однорідності. Якщо Ви готуєте несолодку випічку, то цукор та ваніль додавати не потрібно. Додаємо яєчну суміш до молока з дріжджами, насипаємо 3 скл. муки. та замішуємо рідкувате тісто. Руками місимо це тісто  хвилин 10, міксером зі спеціальною насадкою типу "спіральки" 5 хв. Далі додаємо ще 2 скл. муки  та замішуємо густе тісто, як на вареники. 

Тепер найцікавіше))) У велику каструлю набираємо воду кімнатної температури (не літню, а прохолодну!) та кидаємо туди тісто. Залишаємо тісто у воді на 15-30 хв. Воно має спливти та піднятись на поверхню. Цей час залежить від того, наскільки густе тісто Ви замісили. Буває, що тісто повністю не спливає. Це означає, що вода занадто холодна чи тісто занадто тверде. Просто рукою оберніть тісто у воді, порухайте його. Тоді спливе обо'овязково ще хвилин за 10.

Виймаємо тісто з води. Кладемо у посудину, підсипану мукою та ще трішки підмішуємо тісто, щоб обсушити його. Але муки потрібно дуже мало, тільки щоб не прилипало до рук. Тепер залишаємо тісто в теплі ще хвилин на 15-20. 

Ось дріжджове тісто "Утопленик" і готове. Тепер можна робити з нього смачну дріжджову випічку!

У мене на фото завиванець з  киселем. Розкачала тоненько тісто. Змішала польский вишневий кисіль з цукром. Посипала тісто (не багато), скрутила в рулет. Поклала у форму. Зачекала, щоб підросло хвилин 20. Змастила жовтком. Та випікала при 180 град. 50 хв. 

приготування тіста
дріжджове тісто
дріжджове тісто рецепт

Пошук за інгредієнтами
цукор, маргарин, яйця, мука,
21 Березня, 2015  08:29
Переглядів: 3685
Рейтинг: 118 / 492 ( Добре )

Схожі рецепти

23 Травня, 2015
Булочки з сиром

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Скільки днів у році (невисокосному), цифрами?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 58
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO