Дріжджовий пляцок "Королівський"
пляцок королівський
Інгредієнти:

ІНГРЕДІЄНТИ (форама 25*35 см):

ТІСТО : жовтки - 8 шт.

маргарин - 250 г

сметана - 100 г

цукор - 150 г

ванільний цукор - 1 п.

борошно - 700 г

дріжджі - 50 г

НАЧИНКА:

білки - 8 шт.

цукор - 250 г

мак(сухий) - 200 г

горіхи - 200 г

Нарешті в мене старий галицький пляцок "Мамине тісто", або "Королівський"! Смачний, багатий, гарний! Але одночасно і не складний в приготуванні! Всі коржі і начинки печуться разом. І продукти доступні та прості. А ще, це рецепт пляцка без крему! Знаю, що є багато людей, яким до смаку саме такі пляцки!

Розпочинаємо з приготування здобного дріжджового ТІСТА. Для цього, до покришених дріжджів додати цукор та ванільний цукор і перетерти. Якщо у Вас сухі дріжджі - то додаємо сюди ще 2 ст.л. води. Залишаємо на 20 хв. Маса має стати рідкою. Потім додаємо сюди 8 жовтків, розтоплений маргарин, сметану та перемішуємо все до однорідності.  Додаємо просіяне борошно та замішуємо тісто. Довго місити не потрібно, тільки щоб всі компоненти об"єдналися. Тісто туге, еластичне та приємне на дотик. Накриваємо харчовою плівкою, та залишаємо на 1,5 год в теплі. 

А тим часом приготуємо НАЧИНКУ. 8 білків, що у нас залишилися від тіста, збиваємо в піну. Додаємо цукор та збиваємо до стійких піків. Одну половину білків додаємо до помеленого, пропареного маку. А другу - до посмажених подрібнених горіхів. Обережно перемішуємо рухами знизу вверх. 

За цей час наше тісто підійнялося і збільшилося в об"ємі в 2 рази. Розділяємо його на 4 рівні частини. Робочу поверхню посипаємо борошном та розкачуємо корж того ж розміру, що і форма. Товщина коржа - приблизно 0,5 см. Перекладаємо корж у застелену форму. Формуємо бортики 2 см, щоб начинка не витекла. Викладаємо горіхову начинку. Накриваємо наступним коржем. Змащуємо його густим варенням і прикриваємо третім коржем. Тоді викладаємо макову начинку і четвертий корж тіста. 

Випікаємо при температурі 160 град приблизно 1 годину. Виймаємо з форми та охолоджуємо. Зверху посипаємо цукровою пудрою, або поливаємо шоколадною помадкою. 

пляцок мамине тісто
пляцок без крему

Пошук за інгредієнтами
9 Квітня, 2020  08:46
Переглядів: 2253
Рейтинг: 8 / 33 ( Добре )

Схожі рецепти

16 Грудня, 2019
Пляцок Жешов'як

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 5
Рейтинг 2
Рейтинг 1
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 6
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO