Домашні круасани
домашні круасани
Інгредієнти:
Тісто 1
кефір 0,5 л
дріжджі свіжі25 г
яйця1 шт.
цукор0,5 скл.
сільщіпка
олія2 ст.л.
мука 5 скл.
Тісто 2
маргарин 125 г
мука 3/4 скл.
Для начинки
вишні200 г

Якось, зайшовши в магазин, побачила апетитні та гарні круасани з слойоного тіста. Відразу вирішила - буду пекти круасани в домашніх умовах!)) Так захотілось приготувати такі ж апетині та гарні домашні круасани, як в магазині. До слойоно-дріжджовго тіста я бралась вже давно. Випічка з нього дуже смачна. Але, цього разу, зробила все трішки по-іншому, з того, що було в холодильнику. Так і вийшли у мене смачні круасани з вишнями. Всім моїм солодкоїжкам сподобались і мені, мушу визнати, також. Рецепт дуже простий та економний, тому поспішаю викласти його на сайті.

Як приготувати

Слойоно-дріжджове тісто готуємо з двох різних видів тіста.

Тісто 1(дріжджове). Розчинити дріжджі у кефірі кімнатної температури. Додати цукор, щіпку солі, яйце, 2 ст.л. олії та 2,5 скл. муки. Замісити не дуже туге тісто. У мене це зробила хлібопічка. Якщо Ви готуєте дріжджове тісто руками, то вимішуємо його не менше 10 хв. Залишаємо тісто підходити у теплому місці на 1 год.

Тісто 2. Муку посікти з маргарином, поки не утвориться однорідна маса. Зліпити її в кулю. Поставити у холодильник, поки підходить дріжджове тісто.

Коли дріжджове тісто приготується, розкачуємо з нього прямокутник, товщиною 1,5 см. По центру кладемо кулю з тіста 2. Заготтаємо її в конверт з тіста 1. Знову розкачуємо прямокутник, товщиною 1,5 см, підсипаючи мукою. Загортаємо тісто ще раз конвертиком. І ще раз розкачуємо прямокутник, але вже для круасанів, товщиною приблизно 0,5 см. Ножем нарізаємо тісто на полоски, а потім на трикуткники. По центру кожного трикутника викладаємо начинку та загортаємо тісто у форму круасана. Викладаємо у змащену форму та залишаємо підійти на 15-20 хв. Випікаємо у розігрітій до 190 град духовці 50 хв.

Смачного!

круасани в домашніх умовах
круасани рецепт
тісто слойоно-дріжджове

Пошук за інгредієнтами
7 Травня, 2015  20:38
Переглядів: 5321
Рейтинг: 124 / 486 ( Добре )

Схожі рецепти

23 Травня, 2015
Булочки з сиром

Останні коментарі : 4

Автор: галка | 23 Травня, 2015  14:07


Вибачте але я щось не зрозуміла скільки має бути кефіру. Замісила ті інградієнти по вашому рецепту і у мене вийшло тісто рідке як на оладки. Може то має бути 0.5 скл кефіру. Дуже мені сподобався ваш сайт але через отакі приколи не наважуються ще щось звідси спекти чи готувати.
Автор: Olenka | 23 Травня, 2015  16:13

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Тільки що спеціально ще раз замісила це дріжджове тісто, щоб все уважно відміряти і зрозуміти що може бути не так в рецепті. Вийшло, що в тісті 1- 2,5 скл. муки дійсно замало. Для цієї кількості кефіру потрібно 5 скл. муки. Далі все добре - перевірила. Прошу вибачення за свою помилку. Це все робочі моменти. Десь неуважно відмірювала чи наплутала. Тому вже виправляю. Скажу чесно, з мірками у мене проблеми. Бо дріжджове тісто часто готую "на око". Для кулінарного сайту це, звичайно, неправильно. Більше такого постараюсь не допустити. Добре, що є небайдужі люди, як Ви. Дякую, що написали. Що у Вас вийшло в кінцевому результаті? Ви досипали ще муки?
Автор: галка | 24 Травня, 2015  09:14


Я також додавала більше муки. І ще раджу хазяйкам звертати увагу на якість маргарину бо буває так що його перетираєш з мукою а з нього бризкає вода. У мене виявився саме такий випадок. Щоб якось врятувати ситуацію і компенсувати недостачу жиру я додала до 2 тіста ложку смальцю. Рогалики вийшли пухкі і хрумкі. Дітям дуже сподобалась. Дякую.
Автор: Olenka | 24 Травня, 2015  15:20

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Добре все, щ добре закінчується. Ви молодець, що врятували ситуацію. Вдалих Вам кулінарних рецептів!

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Кількість пір року (сезонів), прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 52
Ботів: 2
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO