Домашнє печиво з варенням

Інгредієнти:

масло 240 г
цукрова пудра 170 г
ванільний цукор 1 ч.л.
мука 400 г
сіль щіпка
варення 3 ст.л

 

Домашнє печиво з варенням. Рецепт з фото

Його обожнюють мої дітки-солодкоїжки.)) Гарне і дуже смачне. Варення додає «кислинку». Це пісочне печиво підходить для святкового меню, гарно прикрашає кльош(тацю) з пляцками. Прекрасна альтернатива магазинному печиву.

Як приготувати

Збити м’яке масло з цукровою пудрою і ванільним цукром. Змішати муку з сіллю і додати до масла. Замісити до однорідності. Обгорнути тісто у харчову плівку і охолодити протягом 45 хв. Розкачати на посипаній борошном робочій поверхні до товщини 3-4 мм. Вирізати печиво улюбленої форми. В половині печива вирізати невеликі круглі отвори. Викласти на деко, застелене пергаментом.  Випікати у духовці, розігріті до 170 градусів, близько 12 хвилин, поки не підрум’яниться. Але не пересушити! Охолодити. Варення покласти у каструлю і довести до кипіння. Тістечка без дірок змащувати ще теплим варенням, накривати тістечками з отворами, злегка притиснувши. В готовому перекладеному печиві, додатково заповнити отвори варенням. Смачного!

0/5 (0 Reviews)