Дитяча паска

Інгредієнти:

дріждове тісто
білкова глазур
харчові барвники
посипка для паски
Інвентар для прикрашання
целофановий кульок
пензлик
ножиці
зубочистка

Пропоную приготувати оригінальну та гарну пасочку для дітей. Такого симпатичного пасхального кроля можна зробити без спеціальних форм та засобів, своїми руками з підручних матеріалів. Дитяча паска виглядає яскраво та цікаво і точно сподобається дітям. До рецепту паски можна додати будь-яку Вашу улюблену начинку – горіхову, макову, кокосову, вишні, цукати, їзюм, курагу… Для дитячої паски – це дуже добре, бо є можливість вгодити навіть найвибагливішим маленьким ласунам)))Приготування паски зовсім не складне. Ось рецепт з фото.

Як приготувати

Тісто для паски можна приготувати за улюбленим рецептом. У мене на фото паска з дріжджового тіста “Утопленик”. Рецепт тут. Також простий рецепт тіста для паски можете побачити тут.

Коли тісто готове, беремо шматочок розміром, приблизно, як велике яблуко. На цьому етапі можна зробити рулет та додати начинку. Для цього потрібно тоненько розкачати тісто, викласти небагато (щоб не витекла) начинки та щільно скрутити в рулет. Добре заліпити краї. Обернути швом до низу. У мене киселева начинка – вишневий кисіль в пакеті+3 ст.л. цукру. Якщо Ви готуєте паску без начинки, тоді просто розкачуємо смужку тіста, діаметром приблизно 3-4 см, як на фото. Умовно ділимо нашу смужку на 3 частини. Дві перші частини мають бути рівні третій. Тобто перша частина – маленька. Це будуть вушка. Друга, трішки більша – голова. І третя частина, розміром як дві попередні – це тіло кроля. На фото все детально показано. Згортаємо смужку, як на фото. Розрізаємо ножицями верхню частину  та робимо вуха. Кладемо у форму. З двох боків закріпляємо голову зубочистками, щоб тісто занадто не змінило форму у духовці, коли підросте. Також закріпляємо зубочистками і вуха по центру, якщо потрібно. Кладемо паску у широку форму, залишаючи достатньо місця для росту тіста. Зайці не повинні між собою доторкатись під час випікання. Далі випікаємо, як звичайну дріжджову випічку. Я свої паски-зайчики пекла при температурі 180 град. 50хв. Не забудьте вийняти зубочистки, коли паска спечеться!

Тепер залишилось тільки прикрасити паски. Я вирішила зробити це з допомогою білкової глазурі та харчових барвників. Але можна й іншим способом, як підказує Ваша фантазія. Наприклад, зробити очі з ізюму чи чорносливу. Вуса, ніс, вуха – розтопленим шоколадом.

Білкова глазур для прикрашання паски. 1 білок + 1 скл. цукру-пудри. Перемішати виделкою та збити міксером до білого. У твердому целофановому кульку робимо в кутику отвір голкою. У мене не знайшлось нічого більш підходящого за кульок від майонезу))) Але він дуже добре впорався із своїм благородним завданням. Отже, набираємо глазур у кульок. Зав’язуємо резинкою чи ниткою. І наносимо глазур, як на фото, розфарбовуючи паску. Якщо лінії виходять не дуже рівними – поправляємо зубочисткою. Залишаєм до повного висихання глазурі. На цьому етапі можна закінчити – також виглядає гарно.

Але ж я ніяк не могла зупинитись)))Розвела порошковий барвник синього кольору у невеликій кількості води та пензликом розфарбувала  очі. Так само, червоним кольором, намалювала бантик і рот. Щоб зробити чорний колір – змішала червоний, синій та зелений барвники 1:1:1. Обвела очі чорним кольором. Тоді нанесла білкову глазур ще на “спину” та посипала в цьому місці кольоровою посипкою для паски.

Сподівюсь, мій рецепт комусь пригодиться. Смачного!

0/5 (0 Reviews)