Цукати. Швидкий рецепт
цукати
Інгредієнти:
апельсинові шкірки з 5 шт.
цукор 2 скл.
вода 1 скл.
лимонна кислота 1/4 ч.л.
цукор-пудра 1 скл.
сіль 0,5 ч.л.

Цукати з апельсинових шкірок. 

Сьогодні пропоную Вам приготувати цукати з апельсинових шкірок. На перший погляд, це не вибаглива страва. Але, повірте, це прекрасне доповнення до смачних десертів. Апельсинові цукати добре додавати до випічки, до дріжджового тіста, до сирника чи сирної запіканки, готувати кекси чи споживати як цитрусові цукерки. Сиропом від цукатів можна пропитувати бісквіти, поливати млинці, оладки, домашнє морозиво чи просто додавати до чаю. Цукати з апельсинових шкірок дуже смачні і надзвичайно ароматні. Крім того, це дуже економний рецепт. Можна сказати, безвідходне виробництво))) Але, справа навіть не в економії. Насправді, порівняно з купленими, домашні цукати набагато ароматніші і натуральні. Якось я купляла цитрусові цукати для Паски. Коли вже все приготувала, розрізала і неприємно здивувалась - вони просто "потекли" кольоровими фарбами...ніякого бажаного смаку і аромату цитрусів не було...Можна тільки здогадуватись з чого такі цукати зроблені. Тому рекомендую Всім хоча б раз спробувати приготувати апельсинові цукати в домашніх умовах. Не пошкодуєте, це точно! А приготувати їх можна за швидким рецептом, не витрачаючи багато часу та зусиль.

Як приготувати

Апельсинові шкірки залити холодною водою так, щоб води було досить багато, приблизно вдвічі покрило кірки. Додати щіпку солі(так гіркота краще виходить). Закип'ятити. Варити 10 хв на маленькому вогні. Відкинути на друшляк, добре промити холодною водою. Так само зробити ще два рази. Тоді апельсинові кірки порізати. Окремо у антипригарну каструлю всипати 2 скл. цукру, додати 1 скл води. Кип'ятити, поки цукор не розчиниться. Вкинути порізані апельсинові шкірки. Додати щіпку лимонної кислоти. Варити, доки сироп не почне гуснути і стане нагадувати карамель. Приблизно 30 хв. Тоді знову відкинути цукати на друшляк. Сироп не виливайте - він дуже смачний! Тоді цукати запанірувати в цукровій пудрі. Викласти все на сито, щоб забрати зайві залишки пудри. Потім цукати викласти на пергамент і сушити у привідкритій духовці приблизно 1 год на мінімальному вогні. Або скористатись висушувачем. Готові цукати ще раз запанірувати в тій же цукровій пудрі. Зберігати такі апельсинові цукати треба у скляінй посуді в холодильнику. Вони можуть зберігатись дуже довго, хоча у мене це було максимально 2 місяці.

апельсинові цукати
цукати рецепт

Рецепт простого кекса з цукатами

5 Лютий, 2015  15:36
Переглядів: 12005
Рейтинг: 101 / 425 ( Добре )

Схожі рецепти

30 Січень, 2015
М'ятне морозиво

Останні коментарі : 4

Автор: Alisa | 10 Лютий, 2015  18:57

Дата реєстрації
20 Листопада, 2014

Хороший рецепт!Дякую. Ось і мої цукати з шкірки грейпфрута
Автор: катруся | 4 Травня, 2015  08:55


Бе-бе-беПодмигиваю
Автор: катруся | 4 Травня, 2015  08:55


Чудовий рецепт! Дякую! 
Автор: Olenka | 4 Травня, 2015  12:53

Дата реєстрації
30 Січень, 2015

Катруся, на здоров"я! Рада, що користуєтесь моїми рецептами!

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Десять мінус три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 31
Ботів: 4
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO