Баклажани в аджиці
баклажани в аджиці
Інгредієнти:

На 10 банок 0,5 л
Баклажани4 кг
перць болгарський6 шт
болгарський перець2 кг
часник200 г
олія0,5 скл.
оцет0,5 скл.
сіль2-3 ст.л.
цукор1 скл.

Баклажани в аджиці - це простий рецепт закруток на зиму. Мабуть, кожній господині, яка робить консервацію, варто його спробувати. Баклажани по цьому рецепту виходять дуже смачні, не розварені, але м"якенькі і соковиті. Аджика з перцю дуже пахуча, а гостроту в цьому рецепті можна "регулювати" на свій смак. Не любите гострого - часник і перець чилі даєте вдвічі менше. Навпаки, обожнюєте гострі салати на зиму - не шкодуєте перцю чилі і часнику))) Крім того, баклажани в аджиці на зиму дуже добре зберігаються. Всі інгредієнти в цьому салаті прості та доступні, тому виходить економно. Саме те, що треба для заготовок на зиму! З цієї порції баклажанів у мене виходить 10 банок по 0,5 л. готового продукту.

Як приготувати

Перець болгарський та чилі почистити від насіння, перемолоти з часником. Баклажани порізати на 8 частин (крупними дольками). Відварити 5 хв у киплячій воді + 100 г оцту. Оцет потрібний, щоб баклажани не розваились і шкірка у них стала м"якенькою. Увага, не переварити! Тоді, в результаті получаться не баклажани в аджиці, а каша з баклажанів))) 5 хв цілком достатньо! Злити воду. 

Далі варимо аджику. До перемеленого перцю додаємо олію, сіль, 0,5 скл. оцту та 1 скл. цукру. Доводимо до кипіння. Сіль пробуємо на смак. Я, цього разу, додала 3 ст.л. "чубаті" солі. Чомусь сіль не солена була ))).

Отже, викладаємо у банки шматочки баклажанів, заливаючи гарячою аджикою. Накриваємо кришками та стерилізуємо 30 хв. Закручуємо та перевертаємо банки верх дном. Кутати не треба.

Смачного!

баклажани на зиму
баклажани рецепти
салати на зиму з баклажанів
консервація

 

Пошук за інгредієнтами
17 Серпня, 2017  15:55
Переглядів: 811
Рейтинг: 106 / 521 ( Відмінно )

Схожі рецепти

Додати коментарій

Ваше ім'я |
Текст
Captcha
|
Captcha
Контрольный вопрос

Два плюс три буде, прописом?

|
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Користувачі онлайн
 
 
Зараз онлайн
 Адмінів: 
 Користувачів: 0
Гостей: 16
Ботів: 1
 
Користувачі відсутні

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO