Розпис пряників. Як декорувати пряники білковою глазур'ю
пряники фото

Казкові орнаменти і дивовижні форми...яскраві кольори і втілення найцікавіших фатнтазій...Розписні пряники - надзвичайне поєднання всього вище перерахованого з апетитним запахом та прекрасним солодким смаком. І це поєднання є основною перевагою розписних пряників, в якості подарунків своїми руками. Такий оригінальний подарунок несе душевне тепло, натхнення, турботу та ніжність. Адже всією цією красою можна поласувати! Крім того, декорувати пряники, так чи інакше, може практично кожен. У цьому творчому процесі можуть брати участь навіть діти. 

В даній статті спробуємо розібратись як зробити тісто для пряників під розпис, як зробити глазур для розпису пряників, що для цього потрібно та підкажемо цікаві ідеї оформлення пряників.

фото recodziela.pl

Тісто для пряників під розпис.

Тісто для пряників під розпис дещо відрізняється від тіста для звичайних медових пряників. Для розпису білковою глазур'ю, пряники мають бути гладенькими, рівними, без горбиків та випуклостей, щоб глазур лягала рівно. Тому рекомендую використовувати такі рецепти пряників, щоб цукор, мед і маргарин потрібно було розтоплювати. Так тісто виходить однорідним і більш еластичним. Обов'язково додавайте до пряників натуральні інгредієнти - мед, корицю, імбир, цедру лимона чи апельсина. З розпушувачів краще обирати порошок до печива. Від нього тісто лише трішки підростає, не тріскає і пряники не мають великих випуклостей. Тісто для пряників під розпис потрібно розкачувати товщиною не більше 5 мм. Також слід звернути увагу на час випікання пряників. Вони печуться дуже швидко. Переважно це 5-10 хв. Пресушені пряники дуже тверді, їх важко вкусити. Добре спечені пряники мають бути м"якими і ніжними.

Моїм улюбленим є рецепт пряників зі сметаною. Інші рецепти смачних пряників з покроковими фото дивіться тут.

Якщо з тістом Ви впоралися, приступаємо до приготування білкової глазурі.

глазур для пряників
 Як зробити глазур для розпису пряників.

Рецепт глазурі простий: 1 скл цукру-пудри + 1 яєчний білок. 

Спочатку пудру просіяти. Не лінуйтесь, це обов'язково! Якщо приготувати глазур з непросіяної пудри, то важко буде зробити тоненькі лінії на пряниках. Так як дрібні грудочки пудри будуть перекривати овір в кондитерському мішку.

Розмішуємо вінчиком білок і цукрову пудру. Після цього ще збиваємо цю суміш міксером до білого. Глазур для пряників готова. За бажанням білковій глазурі можна надати найрізноманітніших кольорів. Для цього використовуємо харчові барвники. Найкраще - гелеві. Просто додаєте кілька крапель гелевого барвника до глазурі, перемішуєте і отримуєте відповідний відтінок. Також можна скористатись і порошкоподібними барвниками, наприклад, ТМ "Квітень". Але такі барвники попередньо потрібно розчинити у невеликій кількості води, а тоді вже додавати до глазурі. 

пряники фото
Коли білкова глазур на пряниках висохне, з допомогою пензлика, харчовими барвниками можна розфарбовувати візерунки на ній. Також глазур на пряниках можна розфарбовувати сухими барвниками. Таким чином можна робити візерунок типу напилення чи розводів, перехід кольорів. На пряниках можна зробити навіть "позолоту" та "срібло", використовуючи для цього харчовий кандурін відповідних відтінків. Також для декорування пряників можна використовувати їстівні цукрові перлинки, намистинки, кольорові драже, кольорову кокосову стружку, мармелад, тощо.

 

 

розпис пряників
Розпис пряників - це особливий спосіб самовираження. Політ фантазії тут, напевне, необмежений! Від найпростіших візерунків до пряників з їстівними фото, чи пряників- мініатюр (Ейфелева вежа, карта України, тощо). Останнім часом, все більшої попуярності набувають розписні пряники і в Україні. Їх готуть на Хрестини, День Народження, День Валентина, на Різдво і Паску, чи навіть на Весілля!  Особливо кольорові медові пряники подобаються дітям. Можна зробити пряники на дитяче свято, наприклад, з героями улюблених мультфільмів - "Блискавка Маквін", "Маша і Ведмідь", "Лунтік", "Злі Пташки". При цьому залучити діток до приготування. 

 

пряники фото
Зберігати імбирні пряники потрібно у целофановому кульку чи в картонній коробці. Термін зберігання може тривати від 1 до двох тижнів. В картонній коробці пряники зберігаються довше, ніж у целофані. Якщо до тіста для пряників додати 1 ст.л. горілки, то пряники довше залишатимуться свіжими.

Як бачимо, розпис пряників - це цікаве та приємне проведення часу. Спробуйте і насолоджуйтесь!

 

Майстер-класи з розпису пряників:

Пряники з Дзідзьо

Пряники -долари.

Пряники на День Валентина.

Пряники на День Ангела. 

Пряникова хатка

Новорічні імбирні пряники

31 Січень, 2015  07:58 Переглядів: 8397 Друк
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO