Рецепти з ревеня
рецепти з ревеня

Ревінь, румбамбар, ромбамбар, рамбамбар... Такі назви має ця рослина в Україні, хоча "прийшла" до нас з Південно-Східної Азії. Румбамбар відомий своїми лікувальними властивостями, як послаблюючий і зв'язуючий засіб. Крім того, ревінь використовують, як жироспалюючий продукт під час схуднення. Румбамбар найбільше вживають до їжі навесні, коли свіжих фруктів та ягід обмаль. В даному випадку, ця невибаглива багаторічна рослина допомагає урізноманітнити раціон та внести у нього більше вітамінів та корисних речовин. Але використовувати румбамбар бажано до липня місяця, бо пізніше в цій рослині утворюється велика кількість щавлевої кислоти.

Що приготувати з ревеня? Адже часто список страв з румбамбару обмежується одним-двома пунктами. Насправді ж, ця рослина може бути дуже різноманітною за своїми смаковими характеристиками. З румбабару можна готувати як солодкі, так і солоні страви. Я проппоную кілька цікавих рецептів з ревеня на кожен день і у свята. Готуймо з любов'ю та користю!)

Найпоширеніший рецепт з румбамбару - це, напевне, пляцок.  Є дуже багато різноманітних рецепетів цієї випічки. І всі дуже смачні. Мій улюблений - це пляцок з румбамбару з желе. Це мій "фірмовий" пляцок, можна так сказати))) Також дуже смачно та швидко виходить пиріг з ревенем в мультиварці.

Часто ревінь додають до компотів. Найкраще компот з ревеня готувати з клубнікою, яблуками, чорносливом. Дуже добре поєднувати ревінь з лимоном, апельсином, імбиром, свіжою м'ятою, додавши трішки чаю каркаде, після закипання компоту. Виходить дуже ароматний напій, апетиного червоного кольору. Щодо напоїв, пропоную чудовий рецепт з ревеня на зиму - компот з ревеня з вишневим листям та суницею. На 3л. потрібно : румбамбару - 200 г, суниці - 0,5 скл., вишневого листя- 10 шт., цукру - 1 скл. Румбамбар, вишневе листя та суницю добре промити. На дно банки викласти порізаний румбамбар. Тоді листя та суницю. Залити кип"ятком та накрити кришкою для закрутки, залишити на 10 хв. Воду злити в каструлю, додати цукор, прокип"ятити 3 хв, залити в банки, закрутити. Перевернути банку, накрити ковдрою та залишити  до вистигання. Такий компот добре втамовує спрагу та добре зберігається в банці.

Також, румбамбар використовують для приготування варення. Дуже простий рецепт - варення з румбамбару в мультиварці.  Варення з ревеня з чаєм "Каркаде" - також чудовий варніант на зиму. Густе, гарне, пікантне, з кислинкою. Прекрасно підходить для солодкої випічки.

Ще пропоную додавати румбамбар до весняних вітамінних салатів. Ревінь додає кислинки та соковотисті. Дуже добре підходить до молодої капусти, редиски, огірка, салату. Мій улюблений рецепт - це салат з ревеня з редисом. Зробити його дуже просто. Ревінь почитити від шкіри, нарізати дрібненькими шматочками. Редис  нарізати кружечками, яйця- кубиками. Додати подрібнений кріп, посолити та заправити салат олією. 

Детальніше всі рецепти з ревеня дивіться нижче, або у пошуку на сайті. Експериментуйте на кухні та винаходьте нові страви з румбамбару! Тому що ревінь - чудовий продукт для нових кулінарних рецептів! Смачного!

рецепти з румбамбару
 Пляцок з румбамбаром з желе

 

 

 

 

 

пиріг з ревеню
 Тарт з ревеню

 

 

 

 

пиріг з румбамбаром в мультиварці
 Пиріг з румбамбаром в мультиварці

 

 

 

 

варення з румбамбару
 Варення з румбамбару в мультиварці

 

 

 

 

варення з ревеня
 Варення з ревеня з каркаде

12 Травня, 2015  23:03 Переглядів: 3135 Друк
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO