Пляцок з сухофруктами

Інгредієнти:

Корж з сухофруктами
маргарин 250 г
цукор 1 скл
яйця 5 шт.
мука 1 скл.
порошок до печива 1 уп.
чорнослив 50 г
курага 50 г
горіхи 0,5 скл.
ізюм 100 г
Коричневе тісто
мука 0,5 скл
какао 3 ст.л.
порошок до печива 1 ч.л.
цукор 1 скл.
кефір 1 скл.
яйця 1 шт
сода 0,5 ч.л.
порошок до печива 1 ч.л.
олія 100 г
Крем
молоко 0,75 л
пудинг шоколадний 2 уп.
масло 300 г
цукор 1 скл
какао 1 ст.л.
коньяк 1 ст.л.

Дуже люблю такі рецепти пляцків! Пухкі і м”якенькі коржі, горіхи, курага, ізюм…смачний шоколадний крем…Цей пляцок з сухофруктами дуже смачний! Хоч тут лише два коржі, але пляцок високий та гарний. І фото та відео пляцка це підтверджує. Пекти такий зовсім не складно. Я вважаю, що це досить простий рецепт пляцка. Мені він дуже сподобався. Всім раджу спробувати спекти пляцок з сухофруктами на Різдво чи інші свята. Вашим гостям обов”язково він сподобається (мої були в захваті)!

Як приготувати

Корж з сухофруктами. Маргарин збити з цукром, по одному додати яйця, збивати до утворення пишної однорідної маси. Додати муку + порошок до печива, перемішати на низьких обертах міксера. Додати подрібнені горіхи, чорнослив, курагу та ізюм. Перемішати. Випікати при температурі 200 град 50 хв.

Корж з какао. Змішати всі сухі інгредієнти. додати яйце, кефір, олію та замісити тісто. Випікати при темп. 200 град. 40 хв.

Крем. з 0,75 л молока зварити пудинг. Охолодити та збити з м”яким маслом, додати какао і коньяк, збити.

Збираємо пляцок: корж з сухофруктами – 2/3 крему – корж з какао – 1/3 крему.

Смачного!

0/5 (0 Reviews)