Макова начинка для випічки. Універсальний рецепт
макова начинка

Я часто використовую цю макову начинку для різноманітної солодкої випічки. Це і булочки, і пироги, і пляцки та торти, рулети, кекси, пампушки, млинці, вареники. Макова начинка з горіхами чи ізюмом чудово смакує. Я хочу поділитись своїм швидким способом як приготувати макову начинку. Цей простий рецепт перевірений досвідом. Макова начинка за ним, підійде практично до будь-якої солодкої випічки

В першу чергу хочу сказати, що мак для начинки потрібно вибирати свіжий. Бо старий мак має неприємний характерний запах та присмак. З такого маку нічого смачного не вийде. Тому, при виборі маку, звертайте увагу на дату виготовлення. Також мак повинен бути розсипчастий, зернятка не мають злипатись. Це свідчить про погану якість цього продукту.

як запарити мак
 Як запарити мак

Щоб швидко запарити мак, спочатку його потрібно перемолоти в кавомолці. Також можна скористатись блендером. Я завжди перемелюю тільки сухий мак, до того як його варити. Це набагато пришвидшує процес приготування. Адже макові зернятка подрібнені, тому не потрібно багато часу, щоб вони зготувались. Мушу зауважити, що не потрібно занадто ретельно мак молоти. Нам не потрібен маковий порошок))) Треба тільки трохи подрібнити. Це кілька секунд у кавомолці – і готово. Тепер заливаємо наш мелений мак водою, щоб вона зрівнялась з маком. Якщо води забагато, то доведеться довго чекати, поки вона википить. Тоді мак перевариться. Каструлю для запарювання маку беремо антипригарну. Ставимо мак на маленький вогонь. Варимо, постійно помішуючи кілька хвилин. В мене це займає приблизно 5 хв. Вода википає, мак трохи підсушується. Не треба пересушувати! Запарений мак має бути трохи вологим. Коли він вистигне, то вбере зайву вологість. Отже, знімаємо з вогню, накриваємо кришкою і охолоджуємо. Все, основа для макової начинки готова.

Деякі господині спочатку запарюють мак, потім перемелюють на м’ясорубці. На мою думку, цей спосіб приготування занадто складний і трудоємкий. А результат той самий. Таким способом користувались наші бабусі, коли ще не було такої побутової техніки, як блендер та кавомолка. А в часи, коли ще м’ясорубку не всі мали, то запарений мак перетирали у ступі, за допомогою макогона. В наш час це вже не актуально. Набагато легше і швидше змолоти сухий мак, а потім запарити, ніж навпаки. Як на мене, результат від цього стає тільки кращим.

Щоб приготувати макову начинку для випічки, потрібно додати до запареного охолодженого маку - яйця, масло, крохмаль, цукрову пудру. На 1 склянку сухохого маку додаємо 3 ст.л. цукрової пудри чи 2 ст.л. меду, 1 ч.л. крохмалю, 1 яйце та 2 ст.л. вершкового масла. За бажанням додаємо ще ізюм, горіхи, чорнослив, курагу. Якщо, наприклад, це буде начинка для млинців, то яйця та крохмаль додавати не треба. Сирі яйця і крохмаль додаємо тільки до тої начинки, яка буде випікатись. Ось і все, смачна макова маса готова. Як бачимо, це зовсім не складно.

 

Пляцок з маком "Чеський"

23 Грудня, 2014  19:52 Переглядів: 10578 Друк
Найактивніші користувачі
Рейтинг 18
Рейтинг 10
Рейтинг 4
Рейтинг 2
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0
Рейтинг 0

Дякую, що завітали! Пропозиції та зауваження щодо роботи сайту пишіть на ел. адресу

home-recipes@mail.ru

На кулінарному сайті "Домашні рецепти" http://home-recipes.com.ua/ Ви знайдете багато цікавих та оригінальних рецептів українською мовою . Тут зможете дізнатись як приготувати салати, закуски, рибу, м’ясо та м’ясні рулети, шашлик, курку у духовці, гриби, пісні страви, страви для дітей. Також, у нас є багато нових пляцків ( випічка Західної України). Рецепти пляцків з фото постійно поповнюються. Ще можна побачити, як зробити торт з мастікою, з детальним описанням та покроковими фото. З нашими рецептами легко скласти меню на День Народження, на Різдво, на Паску, на Новий Рік, меню для романтичної вечері та порадувати своїх близьких смачними стравами у свята та будні. Тут багато простих рецептів з фото, з допомогою яких Ви легко зможете здивувати гостей, не витрачаючи для приготування їжі зайвого часу та зусиль. Варто зазначити, що у нас є розділ «економні рецепти», які допоможуть приготувати смачні страви з доступних продуктів. Всі рецепти з фото, перевірені на власному досвіді, і з детальним описом як приготувати. У нас є також розділ рецептів користувачів та рейтинг страв. Зареєструвавшись на http://home-recipes.com.ua/, Ви легко зможете додати власний рецепт та поділитись своїм кулінарним досвідом з читачами сайту. Тут можна створити власну кулінарну колекцію рецептів. Кращі з них будуть відзначені у колонці справа. Крім цього, Ви завжди зможете задати будь-яке питання, що стосується тої чи іншої страви в коментарях. Ви зможете брати участь у тематичних конкурсах та вигравати призи, спілкуватись на форумі, заводити власні цікаві теми. У нас дізнаються багато корисної інформації всі, хто має хоч найменше відношення до приготування їжі.

Розробка сайтів METO